Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) ana amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki tütün, yangın, gaz lambası vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu negatif koşulların başka katlara intikalini kösteklemek yahut mümkün evetğu denli geciktirmektir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cenahı saf opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik dizi ile henüz kesif yararlanma katkısızlanabilir.

 Fonksiyonel evetğu denli tezyinî tasarımlara da malik olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine mutabık olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında yaman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Böylece imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış kapısı adına bina yan aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa dâhilbinası ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna ilgilı olarak daha ucuz olmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu ovamızda;

Yangın ve müstacel kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söyleyiş edilen bu kanat temelı modellerde normal kapı koluna müşabih. 

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı harbi itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü düzen şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı midein oldukça işlemlevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen yerlere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her zaman sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve tetkik etmek değerlidir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı metanet Yangın Çıkış Kapısı gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *